ABN Amro beboet wegens hypotheekadvies

ABN Amro bank heeft een boete van 30.000 euro ontvangen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) wegens gemaakte fouten bij het verstrekken van hypotheken.

ABN Amro beboet wegens onjuist hypotheekadvies
ABN Amro beboet wegens onjuist hypotheekadvies

Volgens de AFM heeft ABN Amro fouten gemaakt bij het analyseren van het risico dat klanten konden dragen bij het afsluiten van een zogenaamde kredietbeschermingsverzekering voor hun hypotheek. Deze verzekering beschermt huizenbezitters bij een terugval in inkomsten in het geval van overlijden of arbeidsongeschiktheid.

De AFM onderzocht zestien dossiers en bij de helft hiervan bleek dat de bank niet genoeg informatie had verzameld over de situatie van klanten. Het gaat om verzekeringen afgesloten in de periode van 1 januari 2009 tot 31 juli 2009.

In een reactie geeft ABN Amro aan dat de verstrekte hypotheekadviezen wel correct waren, maar dat er in sommige gevallen inderdaad niet genoeg informatie verzameld is. De bank gaat dan ook niet in beroep tegen de boete. De bank geeft ook aan dat de procedures zijn aangescherpt.

ABN Amro zegt dat de gegeven adviezen wel juist waren, maar dat er inderdaad soms niet genoeg informatie is verzameld. De bank gaat niet in beroep tegen de boete. ABN Amro zegt de procedures daarna al te hebben aangescherpt.

Gepubliceerd op 13 december 2010 om 10:54 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren