AEGON ontkent slordigheid met hypotheken

Naar aanleiding van eerdere berichtgeving over slordigheid met betrekking tot de verstrekking van hypotheken door o.a. AEGON en de SNS Bank laat AEGON in een persbericht weten zich niet te herkennen in de conclusies van het originele onderzoek. Ook Hypotheek Index besteedde aandacht aan het onderzoek en de uitkomsten.

In het persbericht laat AEGON weten een strikt acceptatiebeleid te voeren en dat de feiten dit bewijzen. Dit spreekt het onderzoek tegen wat gedaan is in opdracht van het NOS Journaal en eerder deze week verscheen.

AEGON valt voornamelijk over het aan haar toegeschreven marktaandeel van 1,9% op de hypothekenmarkt, hierdoor gaat de vergelijking tussen het aantal executies en het marktaandeel mak. Voor 2007 hanteert AEGON namelijk zelf een marktaandeel van 2,36%, 2008 3,3% en in 2009 5,6%. Daarnaast stelt AEGON dat de meeste executieverkopen plaatsvinden binnen de eerste vier jaar na afsluiting van de hypotheek.

Ook laat AEGON weten juist al jaren een strikt acceptatiebeleid te voeren en voor iedere klant een zeer goed dossier opbouwd. Zoals bekend heeft de NHG (Nationele Hypotheek Garantie) laten weten 41% van alle ontvangen claims van banken afgewezen, AEGON had slechts een afwijzingspercentage van 22% en werd onlangs nog geprezen over "goede samenwerking, dossiervorming en acceptatiebeleid" door de NHG.

IG&H, de onderzoekende partij voor het NOS journaal, heeft nog niet gereageerd op de publiekelijke reactie van AEGON.

Gepubliceerd op 21 augustus 2009 om 11:52 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren