Rijke Amerikanen weigeren hypotheek te betalen

Steeds meer rijke Amerikanen betalen hun hypotheek niet meer. Het percentage niet-betalende Amerikanen met een hypotheek van meer dan een miljoen dollar stijgt flink.

Rijke Amerikanen weigeren hypotheek te betalen
Rijke Amerikanen weigeren hypotheek te betalen

Uit onderzoek van een RTL-Z beurscommentator blijkt dat meer dan 12 procent van de  (voormalig) rijkste Amerikanen weigert om nog langer hun hypotheeklasten te voldoen.

Deze groep van rijke wanbetalers is inmiddels veel groter dan de groep wanbetalers met hypotheken lager dan een miljoen dollar. Daar blijft het percentage de laatste maanden steken op ongeveer 8 procent. Een groep armlastige huiseigenaren vormde in 2007 de wortel van de kredietcrisis, waardoor enkele grote banken omvielen.

In Amerika is het voor huizenbezitters relatief eenvoudig om van de hypotheekschuld af te komen. Wanneer de prijs van een woning lager is dan de hypotheekschuld, stuurt een steeds groter wordende groep huizenbezitters hun huissleutel naar de betreffende bank en laat deze dus met de schuld achter. Door de rijkste Amerikanen wordt deze methode vooral gebruikt om van slecht renderend vermogen af te komen. De meesten van deze groep hebben nog miljoenen dollars op andere plaatsen geïnvesteerd.

Gepubliceerd op 13 juli 2010 om 8:07 uur door de redactie.

Reageren