ASR gaat weer actief hypotheken verstrekken

Na een halfjaar wilt ASR weer actief worden op de Nederlandse hypotheekmarkt. Gisteren bij de halfjaarcijfers liet ASR weten haar historische marktaandeel van 5% terug te willen winnen.

De ambities van ASR om weer hypotheken te gaan verstrekken bleken tijdens de halfjaarcijfers van gisteren, aldus het Financieel Dagblad vandaag. Lange tijd was ASR een zeer actieve speler in Nederland met de verstrekking van hypotheken, voor ASR een interessante markt omdat de hypotheken vaak worden afgesloten met verzekeringen.

De positie van ASR op de hypotheekmarkt kwam onder drukte staan nadat het bij de ontmanteling van Fortis in handen kwam van de Staat en de financier, Fortis Bank, de geldkraan zo goed als dichtdraaide. Nu ASR een nieuwe financier heeft willen ze jaarlijks meerdere miljarden euro's aan hypotheken in Nederland verstrekken.

Directievoorzitter Jos Baeten is ambitieus en wilt weer "maximaal meedraaiden" in de hypotheekmarkt om het marktaandeel van 5% van vroeger weer geheel terug te winnen.

Gepubliceerd op 4 september 2009 om 11:41 uur door de redactie.

Reageren