Beperking hypotheekrenteaftrek zorgt voor lastenverzwaring

Minister de Jager ziet geen heil in het beperken van de hypotheekrenteaftrek. Volgens de minister van Financiën zorgt het eerder voor een lastenverzwaring voor de burger.

Extra bezuinigingen moeten het begrotingstekort opvangen
Extra bezuinigingen moeten het begrotingstekort opvangen

Er wordt over de aankomende bezuinigen voor 2012 al flink gespeculeerd. Vicepremier Maxime Verhagen liet vrijdag nog weten dat het kabinet in februari eens goed moet gaan kijken naar de nieuwe bezuinigen. De Jager bevestigde het statement van Verhagen in het tv-programma Buitenhof, maar gaf aan geen heil te zien in het beperken van de hypotheekrenteaftrek. ‘De vraag is of dat per saldo voor de schatkist veel geld zou kunnen opleveren’, stelt de minister van Financiën.

De Jager ziet andere mogelijkheden die de overheid extra geld op zouden moeten leveren. Zodoende kan er volgens de minister nog wel gesleuteld worden aan het ontslagrecht en de werkeloosheidsuitkering. Mogelijk zou het kabinet vijf miljard euro extra willen bezuinigen, iets wat De Nederlandsche Bank (DNB) eerder al beaamde. De DNB waarschuwde voor de extra bezuinigingen omdat deze het verwachte begrotingstekort op zouden moeten vangen.

Gepubliceerd op 12 december 2011 om 10:16 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren