BKR hypotheek laatste zetje voor het ravijn

Vandaag in DePers het verhaal over BKR hypotheken en hoe deze gezinnen met een negatieve BKR registratie toch een hypotheek afsloten.

Negatief geregistreerd bij het BKR? Dan kan je bij ELQ nog wel een hypotheek krijgen. Schulden of niet, voor een kleine 9 procent heeft familie de Vries een BKR hypotheek afgesloten. Noodzaak, want huurhuizen kwamen maar niet vrij en het huis werd echt te klein. Ze doen hun verhaal vandaag in DePers.

De familie stond negatief geregistreerd en deze notering zou binnen 2 jaar verlopen, de hypotheekverstrekker kon alleen een variabele rente aanbieden voor deze paar jaar. Daarna zou de hypotheek overgesloten worden.

Helaas liep het heel wat anders, het gezien moest leven van 300 euro per maand en liet rekeningen liggen.

Een woordvoerder van hypotheekverstrekker ELQ komt ook nog aan het woord, via een schriftelijke reactie laten zij weten:

‘Wij doen bij het aangaan van een hypotheek altijd een test of mensen de rente ook op kunnen brengen wanneer de te betalen rente stijgt. Dat betekent dat we vooraf al waarborgen hebben ingebouwd, zodat mensen verantwoord lenen. (...) Wij bieden al onze klanten bovendien de mogelijkheid om bijvoorbeeld na drie jaar zonder sancties over te stappen naar een goedkopere hypotheek bij een traditionele hypotheekverstrekker. Wij voldoen zeker aan de zorgplicht.’

Gepubliceerd op 5 mei 2008 om 2:00 uur door de redactie.

Reageren