Consumentenbond: Hypotheekrente blijft te hoog

De Consumentenbond vindt de huidige hypotheekrente te hoog, consumenten die een nieuwe hypotheek gaan afsluiten na een rentevaste periode of een variabele hypotheekrente hebben zijn hier de dupe van.

Carel van Vredenburch van de Consumentenbond, heeft gisteren tijdens het Nationaal Hypothekencongres rake uitspraken gedaan over de huidige hypotheekrente zo blijkt vandaag in De Financiële Telegraaf. Consumenten welke een variabele hypotheekrente hebben zijn de dupe van de huidige hoge hypotheekrente alsmede consumenten welke na een rentevaste periode nu "met de rug tegen de muur staan".

Hypotheekdeskundige Feitsma, van de Nederlandse Vereninging van Banken, laat weten dat de risicotoeslag op de kapitaalmarkt hoog blijft en dat dit is terug te vinden in de huidige hypotheekrente. Ook het financieren van de hypotheken wordt lastiger. De tarieven zoals jaren geleden waren misschien ook wel niet realistisch.

Overstappen van de ene naar de andere bank is ook geen makkelijke optie en erg duur, aldus Vredenburch. Redenen welke banken in het verleden hebben aangevoerd zijn volgens hem grotendeels niet meer van toepassing; banken trekken zelf goedkoper kapitaal aan en de rentes op spaarrekeningen zijn gehalveerd.

Gepubliceerd op 18 november 2009 om 10:35 uur door de redactie.

Reageren