Dankzij werkgever hogere hypotheek

Via TalentFund word het mogelijk om via je werkgever een hogere hypotheek te kunnen nemen, de werkgever stort dan een bedrag in een depot bij de bank.

Als gevolg van het feit dat dit depot word meegenomen bij het bepalen van het maximale bedrag dat geleend kan worden voor een hypotheek, is het mogelijk om fors meer te lenen.

Uit het depot kan maandelijks een bijdrage worden gehaald waardoor de hogere hypotheeklasten betaald kunnen worden. De hypotheekconstructie gaat door het leven onder de noemer "mobiliteitshypotheek". Grote voordeel van deze nieuwe constructie is dat werkgevers op deze wijze makkelijker aan goede werknemers kunnen komen doordat de constructie het beter haalbaar maakt om te verhuizen.

Opgemerkt moet worden dat dus een werkgever bereid moet zijn om te investeren, of ze daar om staan te springen in het huidige economische klimaat is maar zeer de vraag. De initiatiefnemers van de mobiliteitshypotheek zijn er van overtuigd dat de komende jaren zeker een paar duizend mobiliteitshypotheken worden afgesloten. TalentFund werkt samen met Delta Lloyd, ING en de Rabobank.

Gepubliceerd op 2 april 2009 om 14:44 uur door de redactie.

Reageren