Politieke discussie hypotheekrenteaftrek maakt huizenkoper schuw

De huidige politieke discussie over afschaffing of inperking van de hypotheekrenteaftrek maakt potentiële huizenkopers schuw, dit blijkt uit een recent gehouden onderzoek van De Hypotheker.

Zo bleek onder meer uit het onderzoek dat circa de helft van de ondervraagde in zijn huidige koopwoning blijft wonen zolang er onvoldoende zekerheid is over de toekomst van de hypotheekrenteaftrek.

Desgevraagd laat Vereniging Eigen Huis via een woordvoerder weten dat ze zich herkennen in de uitkomsten van het onderzoek. " Dit soort peilingen zie je altijd, bij bijna nog elke verkiezing is het tot nu toe voorgekomen, het onderwerp is erg beladen" aldus de woordvoerder van Vereniging Eigen Huis.

De Hypotheker is van mening dat de discussie over afschaffing van de hypotheekrenteaftrek tot stilstand leid op de woningmarkt, starters hebben het erg moeilijk met het kopen van een huis, terwijl juist deze groep nu volop mogelijkheden heeft op de huizenmarkt, aldus De Hypotheker.

Het is nu ongeveer een maand geleden dat de hypotheekrenteaftrek in de politiek weer werd genoemd. Mogelijk afschaffing word gezien als een mogelijkheid om de overheidsfinanciën weer op orde te krijgen.

Gepubliceerd op 17 maart 2009 om 11:21 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren