DNB: Banken verstrekken meer hypotheken

Het aantal verstrekte hypotheken door banken aan consumenten in Nederland voor de aanschaf van een woning groeide met 1,6 miljard euro in september. Een stijging van 0,3% in het aantal verstrekte hypotheken ten opzichte van augustus.

De cijfers welke door de Nederlandsche Bank (DNB) vandaag zijn gepubliceerd tonen een overeenkomst met de cijfers welke op Europees niveau al werde gepubliceerd en waar Hypotheek Index al eerder over berichtte: Vraag naar hypotheken neemt weer toe

Het totaal aan verstrekte hypotheken door banken aan consumenten komt met de recente toename uit op 534 miljard euro. Hoewel de groei vertraagt, is er nog steeds een jaar-op-jaar groei welke in september 4,5% bedroeg. In 2008 was dit 6,7% en in 2007 zelfs 8.1%.Volgens DNB komt de vertraagde groei door wijzigingen aan zowel de vraag- als aanbodzijde van de hypotheekmarkt.

Banken hebben hun criteria voor het verstrekken van hypotheken verscherpt en consumenten zouden voorzichtiger zijn geworden met de aanvraag van een hypotheek.

Gepubliceerd op 28 oktober 2009 om 11:13 uur door de redactie.

Reageren