DSB Bank gaat echt verdwijnen

Het doek voor de DSB Bank is nu echt gevallen, naar aanleiding van ons eerdere artikel over hypotheken bij de DSB Bank hierbij een uiteenzetting van de gebeurtenissen en informatie over de hypotheken en verzekeringen bij de DSB Bank die mogelijkerwijs verkocht gaan worden door de curator.

Een paar dagen lang heeft Dirk Scheringa als een leeuw gevochten om zijn DSB Bank overeind te houden. Dit weekend bleek echter dat alle scenario’s die hij in gedachten had onmogelijk waren, en afgelopen maandag heeft de rechtbank het faillissement van DSB Bank uitgesproken. Dezelfde dag nog gaf Scheringa al aan dat hij ook voor het moederbedrijf, DSB Beheer, een faillissement zou aanvragen. DSB Beheer kan niet voortbestaan, omdat zij afhankelijk is van de inkomsten uit DSB Bank.

Het faillissement van DSB Bank zorgt voor onzekerheid bij heel veel mensen. Wie er een hypotheek heeft lopen, vraagt zich ongetwijfeld af wat er nu met die hypotheek gaat gebeuren. Wordt het contract overgenomen door een andere bank en zo ja, betekent het dan een mogelijkheid om boetevrij af te lossen? Kan die overnemende bank ook nog kiezen om bepaalde hypotheken wel, en andere niet over te nemen? Wat nu als uw hypotheek dan net overblijft? En hoe zit het met de verzekeringen die aan de hypotheek verbonden zijn? De veelbesproken verzekeringen die tegen een hoge koopsom afgesloten zijn, bieden die nog wel dekking?

Er zijn heel veel vragen en nog maar heel weinig antwoorden. De vragen waar we iets over kunnen zeggen, zijn vorige week besproken in ons artikel “Hypotheek bij de DSB Bank, wat nu?”. Wie een hypotheek heeft lopen bij DSB Bank kan niets anders doen dan rustig afwachten wat er gaat gebeuren. De media berichten vandaag dat er zich vandaag al een grote buitenlandse partij gemeld heeft bij de curatoren, die belangstelling heeft voor het overnemen van de hypotheken van DSB Bank.

Als er nieuwe ontwikkelingen zijn ten aanzien van de hypotheken bij DSB Bank en de bijbehorende verzekeringen, leest u hierover snel op Hypotheek Index.

Gepubliceerd op 20 oktober 2009 om 15:54 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren