Duitse Volksbank stunt op Nederlandse bodem

De Volksbank Emmerich-Rees gaat toetreden tot de Nederlandse hypotheekmarkt. De bank gaat hypotheken aanbieden met een rente die 0,2 tot 0,4 procentpunt lager ligt dan bestaande Nederlandse hypotheekverstrekkers.

Duitse Volksbank Emmerich-Rees stunt met hypotheekrente in Nederland
Duitse Volksbank Emmerich-Rees stunt met hypotheekrente in Nederland

Vanaf volgende maand gaat de Duitse Volksbank Emmerich-Rees hypotheken verstrekken die beduidend goedkoper zijn dan bestaande Nederlandse aanbieders. Dit schrijven het Financieel Dagblad (FD) en de Telegraaf maandag. De bank zal in eerste instantie nog vrij timide starten met het verstrekken tot 25 miljoen euro aan hypotheken. Ook zal het alleen mogelijk zijn voor klanten uit een hoger segment. Het is namelijk alleen aantrekkelijk voor hypotheken boven de 350.000 euro, deze vallen niet onder de Nationale Hypotheek Garantie. Zo sprak de directeur van Smartfee, Harm Kranenberg, in het FD. Smartfee in Utrecht wordt voorlopig de enige tussenpersoon die de hypotheken gaat aanbieden in Nederland.

De voorwaarden voor het aanvragen van een hypotheek bij de Duits Volksbank zijn echter streng. Het minimale hypotheekbedrag is 265.000 euro en klanten moet maandelijks meteen aflossen. Daarnaast moeten klanten eigen geld meebrengen want de bank financiert tot maximaal 90% van de executiewaarde van het huis. Dit betekent dat bij een huis van 350.000 euro circa 83.000 euro aan eigen vermogen aanwezig moet zijn.

De Duitse prijsvechter kan deze goedkopere hypotheken verstrekken omdat minder rente wordt betaald op spaargeld. Diverse Nederlanders aan de grensstreek met Duitsland hebben daarom al een Duitse hypotheek afgesloten.

Gepubliceerd op 27 september 2011 om 9:23 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren