Fortis introduceert EnergieVoordeel hypotheek

Vandaag begint Fortis met het verstrekken van een zogenaamde "EnergieVoordeel" hypotheek. Met deze nieuwe hypotheek worden consumenten gestimuleerd energiezuinig te wonen en hebben consumenten lagere energiekosten.

Elke aanvraag van een consument voor de EnergieVoordeel hypotheek zal door de bank getoetst worden, zo zal er allereerst een Energie Prestatie Advies worden opgemaakt. In dat advies worden exact beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor de hypotheekaanvrager.

Zo kan het bijvoorbeeld gaan om het aanbrengen van dubbel glas, of het aanbrengen van isolatie. Het plaatsen van zonnepanelen en het aanbrengen van een nieuwe CV ketel die zuiniger is zijn ook adviezen die in het Energie Prestatie Advies kunnen worden opgenomen.

De EnergieVoordeel Hypotheek is financieel aantrekkelijk gemaakt door Fortis, door het afschaffen van de gebruikelijk 1% die aan afsluitprovisie betaalt moet worden over het gehele afgesloten hypotheekbedrag.

Fortis probeert met de nieuwe hypotheek een steentje bij de dragen aan een durzamere samenleving en het energiebewustzijn bij de consumenten in Nederland te verhogen. We hopen dat dit voor klanten net het laatste duwtje in de rug is om seriues te gaan kijken naar hun energieverbruik, aldus Fortis.

Daarnaast kan de klant bij het afsluiten van een EnergieVoordeel Hypotheek mogelijk een beter energieblabel en beter energiecertificaat voor de woning ontvangen, hetgeen de waarde van de woning verhoogd.

Gepubliceerd op 27 januari 2009 om 14:19 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren