Geen overdrachtbelasting bij makelaar Spitman

Bij Spitman Makelaars in Arnhem hoeft tijdelijk geen overdrachtsbelasting betaald te worden. De makelaar probeert op deze manier de huizenmarkt weer enigszins op gang te brengen.

Unieke actie van Spitman Makelaars
Unieke actie van Spitman Makelaars

Makelaar Spitman doet nog een schepje bovenop de overheidsmaatregel en verlaagt de overdrachtbelasting op zijn huizenaanbod tot 0%. Eerder heeft overheid bepaald de overdrachtsbelasting te verlagen van 6% naar 2%. Met deze maatregel wil de overheid de huizenmarkt weer dynamischer maken. Makelaar Spitman vindt dit echter nog niet genoeg en doet daarom de overdrachtsbelasting cadeau.

Spitman is in de regio groot Arnhem actief op het gebied van de verkoop van woningen en de verhuur van bedrijfspanden, winkels en kantoren. De stunt van makelaar Spitman geldt voor 90 woningen in de regio Arnhem. Volgens de makelaar scheelt de actie kopers nog eens duizenden euro's extra, afhankelijk van de overeengekomen koopprijs. De actie geldt tot 1 december en zolang de huizenvoorraad strekt.

Op de website van Spitman Makelaars is te lezen dat deze unieke actie ontstaan is doordat het aangescherpte hypotheekbeleid van banken de overheidsmaatregel tegen werkt. De consument profiteert dus nauwelijks van de maximale renteaftrek. De makelaar vindt daarom dat het voordeel ergens anders vandaan moet komen.

Het initiatief voor de verlaging van de overdrachtsbelasting naar 0% is genomen in samenwerking met de betreffende huiseigenaren. Dit moet volgens de makelaar een extra stimulans geven de huizenmarkt weer opgang te brengen.

Gepubliceerd op 21 september 2011 om 10:12 uur door de redactie.

Reageren