Gemeente neemt hypotheek over bij betalingsproblemen

Huiseigenaren welke betalingsproblemen hebben kunnen in Den Haag rekenen op hulp van de gemeente. Den Haag zal als gemeente de hypotheek overnemen, de hypotheekverstrekker uitkopen en de huiseigenaren in de schuldsanering onderbrengen.

Den Haag komt te hulp bij problemen met betalen hypotheek.
Den Haag komt te hulp bij problemen met betalen hypotheek.

De gemeente Den Haag laat weten in eerste instantie voor 85 huiseigenaren de hypotheek over te nemen, de hypotheekverstrekker uit te kopen voor de executiewaarde en de huiseigenaren onderbrengen in de schuldsanering. Eenmaal in de schuldsanering bij de Gemeentelijke Kredietbank worden er afspraken gemaakt over de afbetaling van de hypotheek.

Voor de hypotheekverstrekkers is het uitkopen vaak veel interessanter omdat ze meer betaald krijgen dan bij de meeste executieveilingen welke plaatsvinden bij betalingsproblemen. Welk moet de hypotheekverstrekker de rest van de hypotheekschuld kwijtschelden.

Naast het feit dat de gemeente een goed vangnet heeft voor inwoners welke in de problemen zijn gekomen, zullen veel huizen op deze manier uit handen blijven van de zogenaamde huisjesmelkers. Den Haag houdt er rekening mee dat tot 2014 er in totaal wel meer dan 1500 inwoners aanspraak zullen doen op deze mogelijkheid tot hulp.

Gepubliceerd op 17 februari 2010 om 14:42 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren