Hoger aandeel hypotheekmarkt voor Rabobank

Hoewel de consument nog steeds terughoudend is in het afsluiten van hypotheken, is het marktaandeel van de Rabobank op de hypotheekmarkt in de eerste helft van 2010 gestegen tot 30,6%

Hoger aandeel hypotheekmarkt voor Rabobank.
Hoger aandeel hypotheekmarkt voor Rabobank.

Tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers voor 2010 werd bekend dat vooral de lokale Rabobank kantoren goed scoren als het gaat om het afsluiten van hypotheken. Bijna 27% van alle hypotheken die in de eerste helft van 2010 werd afgesloten werd afgesloten op een Rabobank kantoor.

Natuurlijk kwam tijdens de presentatie ook de hoge hypotheekrente aan de orde. Volgens de Rabobank worden 'oneigenlijke argumenten' gebruikt als critici stellen dat de hypotheekrente te hoog is. De marges op hypotheken bij de Rabobank zijn wel hoger dan vlak voor de kredietcrisis, maar volgens de bank waren de hypotheken na aftrek van alle kosten verliesgevend.

In het algemeen heeft de bank een goed eerste halfjaar gedraaid. Er werd 26% meer nettowinst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De bank behaalde een winst van 1,6 miljard.

Gepubliceerd op 26 augustus 2010 om 13:28 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren