Huizenmarkt trekt langzaam weer aan

Na een lange periode van alleen maar negatieve berichten over de huizenmarkt, heeft het grootste makelaarskantoor van Nederland een positief bericht, de huizenmarkt trekt langzaam weer aan.

Makelaarsland, het grootste makelaarskantoor van Nederland verkocht in de eerste drie weken van februari 104 huizen, dat is evenveel als in heel januari van dit jaar (2009) Opgemerkt moet worden dat het nog lang niet zoals is als vroeger, maar het gaat weer de positieve kant op.

Makelaarsland heeft  op dit moment een grote drukte op de verkoopvloer, het bedrijf heeft in november flink gesneden in het personeelsbestand waardoor het bedrijf nu alle zeilen bij moeten zetten om de klanten op een juiste wijze te kunnen bedienen. Makelaarsland draait zelfs overuren en daar zijn ze erg blij mee.

Het aantal verkochte woningen kende een absoluut dieptepunt in december vorig jaar (2008) en januari dit jaar (2009). Pas sinds februari dit jaar werd er flink meer verkocht, als het in dit tempo doorgaat dat word het verkooptempo verdubbeld, aldus makelaar Erik de Bree die voor Makelaarsland het team van onderhandelaars aanstuurt.

Het zijn voornamelijk de woningen in het lagere prijssegment die nog steeds het beste verkopen. Maar de Bree ziet ook een het aantal succesvolle verkopen in het hogere segment stijgen.
 
Willen Oudijk, manager Productmanagement Hypotheken bij de Rabobank schat in dat de betaalbaarheid van Nederlandse koopwoningen in de toekomst gaat toenemen.

Gepubliceerd op 12 maart 2009 om 13:04 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren