Hypotheek Garantie in 2011 weer populairder

De Nationale Hypotheek Garantie wint ook in 2011 weer aan populariteit, het eerst kwartaal dit jaar kozen 26% meer nieuwe huiseigenaren voor een hypotheek met de Nationale Hypotheek Garantie.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie blijft populair.
Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie blijft populair.

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) blijft aan populariteit winnen, niet alleen is de garantie in trek bij nieuwe huiseigenaren welke een hypotheek afsluiten of huiseigenaren die hun hypotheek oversluiten maar helaas ook het aansprak maken op de garantie wint aan populariteit in 2011. Het eerste kwartaal werd er bijna 500 keer een beroep gedaan op de Nationale Hypotheek Garantie. Dit is een toename van meer dan 60% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2010.

Met de NHG zijn huiseigenaren ingedekt tegen een gedwongen verkoop met verlies, iets wat dus steeds vaker voorkomt, of als de hypotheek simpelweg niet meer betaald kunnen worden doordat iemand zijn baan verliest of er een andere inkomstenbron (gedeeltelijk) wegvalt. Met een aanzienlijk gedaalde huizenprijs kunnen huiseigenaren steeds gemakkelijker in de problemen komen, iets wat blijkt uit de toename van het aanspreken van de garantie.

Volgens de stichting welke de NHG uitgeeft, speelt deze garantie een belangrijk rol in de huidige economie en zorgt het voor een ondersteuning in de bestaande vraag naar koopwoningen in Nederland.

Gepubliceerd op 16 april 2011 om 16:21 uur door de redactie.

Reageren