Hypotheek via ING helpt goede doel

Bij het afsluiten van een hypotheek via de ING Bank kan de consument sinds kort ervoor kiezen om het goede doel te steunen met een donatie. Deze donatie helpt inwoners van ontwikkelingslanden hun eigen huis te kopen.

De actie van de ING Bank, welke onder de aandacht wordt gebracht via o.a. de site van de ING Bank en radiocommercials, biedt consumenten de mogelijkheid om bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek een donatie te doen aan de Stichting Wereldfoundation onder het motto "Huis voor een huis".

Het te doneren bedrag kan de consument zelf kiezen, maar in het geval van een donatie van 300 euro verdubbelt ING dit bedrag. De donaties komen terecht bij de Stichting Wereldfoundation welke microfinancieringen verstrekken.Zodra de hypothek is gepasseerd bij de notaris wordt de donatie bevestigd en ontvangt de consument later bericht en een foto wanneer het huis in bijvoorbeeld India of Bangladesh is afgebouwd.

Aangezien de Stichting Wereldfoundation door de Belastingdienst als een Algemeen Nut Beogende Instellingen wordt gezien is de donatie aftrekbaar, exacte informatie hierover is te vinden op de site van de ING Bank en de Belastingdienst.

Gepubliceerd op 9 december 2009 om 14:22 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren