Hypotheek terugverdienen met reclame op huis

Het Amerikaanse bedrijf Adzookie heeft sinds kort een hele nieuwe advertentievorm; wie zijn huis beschikbaar stelt als billboard krijgt van het bedrijf een tegemoetkoming in de hypotheeklasten.

Hypotheek terugverdienen met reclame op huis
Hypotheek terugverdienen met reclame op huis

Adzookie laat de gevel van de woning beschilderen met een advertentie. Alleen het dak blijft onbeschilderd. In ruil hiervoor betaald het bedrijf de maandelijkse hypotheeklast van de huiseigenaar.  In eerste instantie wordt een contract aangegaan voor 3 maanden, met een optie om het contract tot maximaal 12 maanden te verlengen. Na beëindiging van het contract zorgt het reclamebedrijf ervoor dat de woning in haar oorspronkelijke kleur wordt hersteld.

De oprichter van Adzookie kwam op dit idee toen hij vele Amerikaanse woningen passeerden die een bord in de tuin hadden staan met daarop 'bank-owned' (eigendom van de bank). Hij kreeg het idee dat betrokken huiseigenaren wel eens geen probleem zouden maken van een make-over van de buitenkant van hun huis, als ze hierdoor in hun huis kunnen blijven wonen.

Of ook deze trend overwaait vanuit Amerika naar Europa is voorlopig nog even de vraag; hier zijn veel huizen van baksteen, een iets minder geschikte ondergrond om te schilderen dan de veelal houten huizen in Amerika.

Gepubliceerd op 13 april 2011 om 15:10 uur door de redactie.

Reageren