Hypotheek vaak vergeten bij gewijzigde levenssituatie

Uit een onderzoek gedaan door De Hypotheker blijkt dat veel consumenten hun hypotheek vergeten bij een gewijzigde levenssituatie als bijvoorbeeld samenwonen, trouwen of het krijgen van kinderen.

Een gewijzigde levenssituatie vaak geen reden tot check van hypotheek.
Een gewijzigde levenssituatie vaak geen reden tot check van hypotheek.

Het onderzoek laat zien dat grote veranderingen in de persoonlijke leefsituatie vaak geen reden is om te (laten) onderzoeken of de bestaande hypotheek nog wel aan de huidige levenssituatie voldoet.

Bij het samenwonen, krijgen van kinderen of overlijden van een partner bekijkt slechts 1 op de 20 consumenten aandachtig hun hypotheek of deze nog wel past bij de nieuwe situatie, vreemd genoeg heeft meer dan de helft van de ondervraagden wel interesse in een soort van hypotheekcheck als deze door een adviseur proactief wordt aangeboden. Een hypotheekcheck kan handig zijn, want bij de geboorte van een kind gaat vaak één van de ouders minder werken. Vaak resulteert dit in minder inkomsten en daarnaast stijgen ook de lasten.

De Hypotheker speelt slim in op de nalatigheid van huiseigenaren en komt met een ‘Jazeker Check’ waarbij de huiseigenaar tot niets verplicht is maar waarbij wel de gewijzigde levenssituatie en de bestaande hypotheek wordt bekeken.

Gepubliceerd op 4 februari 2010 om 9:30 uur door de redactie.

Reageren