Hypotheekleed in de race voor woord van het jaar

Het woord 'hypotheekleed' heeft het afgelopen jaar bijna wekelijks wel het nieuws gehaald, reden voor Van Dale om het woord hypotheekleed te nomineren als Woord van het Jaar.

De jaarlijkse Woord van het Jaar verkiezing van Van Dale is gebaseerd op woorden welke in dat jaar vaak het nieuws hebben gehaald, dit jaar zijn naast 'hypotheekleed' ook 'Mexicaanse griep' en 'twitterazzo'. Het laatste woord is overigens iemand die fanatiek Twitter gebruikt, dat zou de redactie van Hypotheek Index dus ook kunnen zijn.

Het woord, wat bijna direct in verband wordt gebracht met de DSB Bank en bijvoorbeeld woekerpolissen heeft van de Van Dale uiteraard ook een definitie mee gekregen:

"Sociaaleconomische ellende die het gevolg is van de onmogelijkheid de rente (en aflossing) voor een hypotheek te voldoen."

Mocht het woord hypotheekleed de verkiezing winnen, dan is dit nog geen reden om het direct in de Van Dale op te nemen. Hiervoor zal het woord zich "moeten bewijzen" zo valt vandaag te lezen in De Telegraaf.

Heeft u genoeg van hypotheekleed of vindt u het wellicht zo belangrijk dat u erop wilt stemmen? Bezoek de site WoordVanHetJaar.nl en breng uw stem uit, dit kan nog tot en met volgende week woensdag.

Gepubliceerd op 8 december 2009 om 9:26 uur door de redactie.

Reageren