Hypotheekrente automatisch verlaagd

Aegon gaat voor bestaande klanten de hypotheekrente automatisch verlagen als de waarde van de woning dusdanig is gestegen dat de hypotheek in een andere risicocategorie valt met een lager rentepercentage.

Aegon gaat hypotheekrente automatisch verlagen.
Aegon gaat hypotheekrente automatisch verlagen.

Aegon hanteert renteopslagen voor hypotheken tussen de 75% en 90% van de executiewaarde en voor hypotheken tot 125% van de executiewaarde. Het vervallen van deze renteopslag levert de klant een voordeel van 0,1% op.

Aegon zegt in een reactie: "Wij hebben de rente altijd al aangepast voor klanten die zelf een verzoek deden aan de hand van een recente WOZ-beschikking of taxatie. Vanaf heden doen wij dit proactief voor onze klanten."

Aegon zegt nu al meer tevreden klanten te hebben, doordat de hypotheek standaard wordt verlengd op basis van de actuele woningwaarde en rente. "Nu gaan we een stap verder en verlagen we de rente van een hypotheek automatisch als na modelmatig taxeren blijkt dat het huis minimaal 10% in waarde is gestegen en een eventuele renteopslag kan komen te vervallen." De taxatiekosten zijn voor rekening van Aegon, die nu voor het eerst zo'n taxatie heeft toegepast op de volledige portefeuille.

De renteverlaging geldt niet voor hypotheken die vallen onder de nationale hypotheekgarantie.

Gepubliceerd op 8 december 2010 om 12:02 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren