Koning Albert sluit hypotheek voor aankoop vastgoed

Niet alleen normale burgers sluiten een hypotheek af maar ook koning Albert van België heeft een hypotheek afgesloten om twee appartementen in Oostende aan te kopen.

Dat de koning van België een hypotheek afsluit lijkt op het eerste gezicht opmerkelijk, maar net als in Nederland zijn er met een hypotheek fiscale voordelen te behalen. Van deze fiscale voordelen gaat de koning nu ook profiteren dankzij de aankopen van de twee luxe appartementen aan de Belgische kust.

Normalerwijs betaald de koning voor aankopen met de Civile Lijst geen belasting, de aankoop van de appartementen doet de koning geheel voor eigen rekening en hier zal gewoon belasting over betaald moeten worden. Met de aankoop van de appartementen en die bijbehorende garages zou een bedrag gemoeid zijn van 1,5 miljoen euro.

Door de ligging van de appartementen is het onwaarschijnlijk dat de koning hier zelf gaan gaa wonen of in het weekend verblijven, het vastgoed lijkt vooral een belegging en wordt mogelijk op korte termijn verhuurd.

Gepubliceerd op 22 september 2009 om 14:47 uur door de redactie.

Reageren