Levensverzekering opnemen om hypotheek af te lossen

Het kabinet heeft mogelijk plannen om het voor Nederlanders makkelijker te maken om hun levensverzekering op te nemen. Voorwaarde is wel dat met het opgenomen geld de hypotheek wordt afgelost. Men hoeft dan geen belasting te betalen over het gespaarde kapitaal. Dat meldt het Financieel Dagblad woensdag.

Gemakkelijker een levensverzekering opnemen om daarmee de hypotheek af te lossen. Met deze maatregel wil het kabinet de economie opnieuw stimuleren. De maatregel maakt het voor huishoudens gemakkelijker om met hun levensverzekering hun hypotheek af te lossen, zonder belasting te betalen over het gespaarde kapitaal.

De plannen zouden met name gunstig zijn voor mensen die minder rendement behalen op hun levensverzekering dan ze aan rente over hun hypotheek betalen. Daarnaast zijn ze voordelig voor de schatkist omdat de hypotheekrenteaftrek daalt en banken daardoor meer ruimte hebben voor nieuwe kredieten. Fiscalisten vermoeden dat het kabinet de nieuwe maatregel al op Prinsjesdag gaat voorstellen.

Gepubliceerd op 14 augustus 2013 om 15:41 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren