Meer huiseigenaren met betalingsachterstand hypotheek

In de eerste maanden van 2013 zijn er opnieuw meer huiseigenaren bijgekomen met een betalingsachterstand op hun hypotheek. Het aantal is toegenomen met een kwart tot 2 procent, meldt het Financieel Dagblad (FD).

Aantal betaalachterstanden op hypotheken neemt weer toe
Aantal betaalachterstanden op hypotheken neemt weer toe

Het FD meldt dat het aantal betaalachterstanden op hypotheken weer is toegenomen. De krant schrijft dit op basis van gegevens van kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P). Vooral de stijgende werkloosheid is debet aan het feit dat meer huiseigenaren een betaalachterstand op hun hypotheek hebben. Sinds begin 2013 is het aantal met een kwart toegenomen tot 2 procent.

Kredietbeoordelaar S&P spreekt van een „relatief stabiele ontwikkeling, ondanks een verdere verzwakking van de Nederlandse economie en een relatief hoge werkloosheid”. Toch is het aantal wanbetalers in ons land nog gering vergeleken met andere Europese landen zoals Spanje. S&P gaat er nog altijd vanuit dat de huizenprijzen dit jaar verder dalen met 5,5 procent. Ook in 2014 zullen de huizenprijzen volgens de kredietbeoordelaar nog eens dalen met 1 procent. Dit beeld zou nog verder kunnen verslechteren door de beperking van de hypotheekrenteaftrek.

Gepubliceerd op 17 juni 2013 om 14:20 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren