Nationale-Nederlanden komt hypotheekklant tegemoet met boetevrij aflossen

Hypotheekklanten bij Nationale-Nederlanden kunnen vanaf 1 november ook boetevrij aflossen tot de huidige WOZ-waarde van de woning. Door het extra aflossen komen het hypotheekbedrag en de woningwaarde meer met elkaar in evenwicht. De maatregel geldt voor alle hypotheekvormen en is vooralsnog geldig tot 1 januari 2015.

Ook Nationale-Nederlanden laat klanten boetevrij aflossen tot WOZ-waarde
Ook Nationale-Nederlanden laat klanten boetevrij aflossen tot WOZ-waarde

In navolging van de SNS Bank, ABN AMRO, Rabobank en ING Bank gaat Nationale-Nederlanden het nu ook mogelijk maken om boetevrij af te lossen tot de huidige WOZ-waarde. Het maakt niet of klanten nu willen aflossen uit eigen middelen of vanuit een schenking. De nieuwe regeling gaat in vanaf 1 november en loopt vooralsnog tot 1 januari 2015. De maatregel is dezelfde als die de ING Bank eerder aankondigde. Daar gaat de maatregel echter pas per 1 december in.

Door het extra aflossen op de hypotheek probeert Nationale-Nederlanden het hypotheekbedrag en de waarde van de woning meer met elkaar in evenwicht te brengen. Ook voor huiseigenaren waarvan de woning ‘onder water’ staat is dit een verademing. Een hypotheekklant die ‘onder water’ staat met de hypotheek, loopt namelijk meer dan een gemiddeld risico om in de problemen te komen. Huiseigenaren kunnen nu bij de Nationale-Nederlanden extra aflossen zonder extra kosten. Daarnaast blijft de mogelijkheid bestaan om jaarlijks boetevrij tot 10 procent af te lossen.

Gepubliceerd op 16 oktober 2013 om 16:29 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren