Nederlander lost hypotheek af met spaargeld

Steeds meer consumenten lossen hun huidige hypotheek af met opgebouwd spaargeld. RTL nieuws heeft dit geconcludeerd na rondgang langs banken en hypotheekverstrekkers. Veel Nederlanders ervaren hun hypotheekschuld als een zware last.

Veel Nederlanders lossen hypotheek af met spaargeld
Veel Nederlanders lossen hypotheek af met spaargeld

De Nederlandse consument stopt steeds vaker zijn spaargeld in het aflossen van zijn hypotheek. Veel consumenten zijn bang om te beleggen in tijden van crisis en voor de rente op de spaarrekening hoef je het ook niet doen. De trend die op dit moment gaande is wordt ook bevestigd door de Rabobank, De Hypotheker en Van Lanschot. Deze hypotheekverstrekkers wijten het fenomeen vooral toe aan de onzekere tijden waarin we op dit moment in leven. De economisch zwakke tijd zorgt daarnaast voor een stagnerende woningmarkt. Veel mensen kiezen er daarom voor hun hypotheek af te lossen zodat de maandlasten ook lager zijn.

De Nederlanders hebben in totaal zo’n 630 miljard euro aan hypotheek schuld, daar tegenover staat 344 miljard euro aan spaargeld. De Hypotheker gaf eerder aan dat veel consumenten hun hypotheekschuld steeds meer als een zware last ervaren, dit verklaart mogelijk het feit dat de Nederlander massaal zijn spaargeld inzet om de huidige hypotheek af te lossen.

Gepubliceerd op 24 november 2011 om 9:41 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren