NIBC gaat hypotheken verstrekken

De internetspaarbank NIBC Direct, onderdeel van NIBC Bank, heeft dinsdag aangekondigd hypotheken in Nederland te gaan verstrekken. Via drie intermediairs: De Hypotheker, De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek worden de hypotheken aangeboden.

NIBC gaat annuïteitenhypotheken aanbieden
NIBC gaat annuïteitenhypotheken aanbieden

Dinsdag heeft NIBC Direct aangekondigd hypotheken te gaan verstrekken in Nederland. De Haagse bank begon in 2008 als internetspaarbank en bedient momenteel meer dan 300.000 klanten in Nederland, België en Duitsland. Nu gaat NIBC ook hypotheken aanbieden via De Hypotheker, De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek. De bank heeft gekozen voor een hypotheekvorm waarbij annuïtair moeten worden afgelost, de annuïteitenhypotheek.

“Het aanbieden van hypotheken is een logische stap in de uitbreiding van onze retailactiviteiten. Onze annuiteitenhypotheek is een eerste stap op de hypotheekmarkt”, zegt Michel Kant, managing director bij NIBC Direct. De hypotheekrente gaat volgens NIBC omlaag wanneer klanten aflossingen doen. De verhouding tussen de hoogte van de hypothecaire lening en de waarde van de woning zal dan namelijk verbeteren.

Voorlopig kiest de Haagse Bank dus niet voor de zogenoemde Blok-hypotheken, waarbij een tweede lening wordt afgesloten voor het financieren van aflossingen. Eerder gaven Aegon en Delta Lloyd al aan deze nieuwe hypotheekvorm te complex te vinden.

Gepubliceerd op 21 mei 2013 om 12:30 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren