Nominaties hypotheekproduct van het jaar 2010 bekend

De nominaties voor het hypotheekproduct van het jaar 2010 zijn bekend, de genomineerde bedrijven zijn Social Finance met de Starters Renteregeling en Hypotrust met hun Zeker Weten hypotheek.

Nieuwe hypotheekproducten voor starters genomineerd.
Nieuwe hypotheekproducten voor starters genomineerd.

De jaarlijkse verkiezing van het hypotheekproduct van het jaar staan weer voor de deur, op 19 februari zal de winnaaar bekend worden gemaakt tijdens het 19e Hypotheken Event. Genomineerd zijn dit jaar Social Finance en Hypotrust.

Hypotrust biedt een flexibele spaarhypotheek aan voor starters op de woningmarkt welke kan worden afgesloten met of zonder NHG (Nationale Hypotheek Garantie) en is een integratie van andere bestaande mogelijkheden voor starters. De bestaande mogelijkheden zijn niet nieuw, maar wel de combinatie van mogelijkheden in de Zeker Weten hypotheek.

Naast Hypotrust is ook Social Finance genomineerd met een product, de Starters Renteregeling. Starters op de woningmarkt krijgen 10 jaar lang 20% korting op de hypotheekrente, de voorgeschoten rente door de woningbouwcorporatie hoeft bij bij verkoop of einde van de looptijd van de hypotheek te worden terugbetaald. De woning wordt direct volledig eigendom van de koper, er is geen terugkoopverplichting en bij verkoop is minimaal de helft van de overwaarde voor de koper.

De beide producten zijn genomineerd door een adviesorgaan welke jaarlijks van samenstelling wisselt en dit jaar bestaat uit vertegenwoordigers vanuit MoneyView, Koot en van Basten, DAK, De Hypotheekshop en De Hypotheker.

Gepubliceerd op 8 januari 2010 om 16:07 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren