Overlijdensrisicoverzekering gecombineerd met hypotheek vaak te duur

Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering in combinatie met een hypotheek valt vaak duurder uit dan beiden producten los af te sluiten, zo blijkt uit onderzoek.

Goedkopere overlijdensrisicoverzekering kwestie van vergelijken.
Goedkopere overlijdensrisicoverzekering kwestie van vergelijken.

Uit een tarievenonderzoek premies overlijdensrisicoverzekering, ookwel levensverzekering genoemd, blijkt dat het afsluiten van deze overlijdensrisicoverzekering in combinatie met een hypotheek vaak duurder is dan de hypotheek los af te sluiten bij de hypotheekverstrekker en voor de overlijdensrisicoverzekering verder te kijken.

Consumenten welke meededen aan het onderzoek gaven in 55% van de gevallen aan dat ze niet wisten dat ze de overlijdensrisicoverzekering niet perse hoefden af te sluiten bij hun hypotheekverstrekker en hebben hiervoor dan ook niet verder gekeken. Ook na het afsluiten keek 40% niet naar de verzekering om, terwijl besparen bijna altijd tot de mogelijkheden behoort. De voorwaarden van zo'n overlijdensrisicoverzekering zijn namelijk bijna altijd gelijk.

Ter illustratie wordt de Rabobank genoemd, welke de overlijdensrisicoverzekering /  levensverzekering  onderbrengt bij Interpolis en zo bijna 400 euro per jaar duurder is wat neerkomt op meer dan 10.000 euro aan mogelijke besparingen gedurende de looptijd. Als beste komt dan nog de SNS Bank en de Fortis Bank naar voren. Er wordt in dit geval uitgegaan van een hypotheek van 250.000 euro, een overlijdensrisicoverzekering van 175.000 euro en twee niet rokers van 31 jaar (man) en 28 jaar (vrouw).

Gepubliceerd op 25 mei 2010 om 15:28 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren