Prijsdruk op hypotheken minder

Verwacht wordt dat er volgend jaar minder concurrentie zal zijn tussen de verschillende hypotheekverstrekkers. Het vertrek van BNP Paribas op de hypotheekmarkt zal volgens betrokkenen van de website AssurantieMagazine leiden tot vermindering van de concurrentie.

Mogelijk minder concurrentie op de hypotheekmarkt verwacht
Mogelijk minder concurrentie op de hypotheekmarkt verwacht

Eerder heeft BNP Paribas aangeven geen hypotheken meer te gaan verstrekken op de Nederlandse Markt. De Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet de concurrentie op de hypotheekmarkt hierdoor verminderen. "BNP was een van de aanbieders die de markt scherp hielden", zegt Michel Ligtlee van de VEH. "Dit is niet goed voor de concurrentie, daar maken we ons wel zorgen over."

Ook tussenpersonen voorspellen geen prijzenslag op de hypotheekmarkt. Hypotheekverstrekkers gaan in deze tijd namelijk niet stunten met scherpe prijzen, stelt Ron Bavelaar directeur van Hypotheekshop. Voor mensen waarbij een nieuwe rentetermijn in aantocht is, is het de vraag of de bank een redelijk tarief kan aanbieden. Het probleem is echter dat de klant niet zomaar weg kan, aangezien andere banken tegenwoordig streng zijn met nieuwe klanten.

Gepubliceerd op 19 december 2011 om 10:56 uur door de redactie.

Reageren