Provincie verlengt starterslening en verkoopgarantie

De provincie Noord Brabant heeft maandag bekend gemaakt dat de termijn voor het aanvragen van een starterslening en het doen van een beroep op de Brabantse verkoopgarantie verlengd wordt.

Provincie Noord Brabant verlengt starterslening en verkoopgarantie
Provincie Noord Brabant verlengt starterslening en verkoopgarantie

De maatregelen zijn bedoeld om de Brabantse woningmarkt te blijven stimuleren. De verkoopgarantie blijft gelden tot het einde van dit jaar. De starterslening blijft beschikbaar tot eind maart 2011.

Het is niet de eerste keer dat deze maatregelen worden verlengd. Sinds vorig jaar heeft de provincie Noord Brabant ruim 200 miljoen euro geïnvesteerd om de gevolgen van de crisis te verzachten. Het gaat hierbij vooral om maatregelen om de woningmarkt overeind te houden, om ervoor te zorgen dat er voldoende woningen gebouwd worden, om zo ook de werkgelegenheid op niveau te houden.

Volgens de provincie klimt de economie heel langzaam uit het dal, maar op de woningmarkt is dit effect wat later merkbaar dan in andere bedrijfstakken."De bouw ondervindt daardoor nog steeds de gevolgen van de kredietcrisis", zegt CDA-gedeputeerde Ruud van Heugten. "De bouwbedrijven, makelaars, projectontwikkelaars en vakbonden hebben er allemaal voor gepleit om met name de succesvolle verkoopgarantie en de starterslening nog wat langer overeind te houden. Dat blijken heel effectieve instrumenten."

De Brabantse gemeenten hebben het voorbeeld van de provincie massaal gevolgd en zijn ook intensiever gaan deelnemen aan de starterslening.

Gepubliceerd op 24 september 2010 om 7:00 uur door de redactie.

Reageren