PvdA in Leiden wilt hypotheek overnemen bij huisuitzetting

Als het aan de PvdA in Leiden ligt wordt de hypotheek overgenomen van inwoners van de gemeente Leiden welke betalingsproblemen hebben en waarbij een huisuitzetting dreigt.

PvdA Leiden wilt inwoners met hypotheek problemen helpen.
PvdA Leiden wilt inwoners met hypotheek problemen helpen.

De PvdA in Leiden lijkt het voorbeeld uit Den Haag te volgen, daar neemt de gemeente ook de hypotheek over bij betalingsproblemen. Het voorstel van de PvdA is terug te vinden op de site van de partij. Steeds vaker raken consumenten in betalingsproblemen bij aflopen van een bestaande hypotheek, een gewijzigde hypotheekrente of veranderingen in inkomen.

De lijsttrekker voor de PvdA in Leiden laat weten dat het voorstel bijna alleen maar winnaars kent, een hypotheekverstrekker ontvangt de executiewaarde van het huis, de gemeente vraagt om kwijtschelding van de restschuld en de inwoner van Leiden wordt in de schuldsanering verder geholpen. Voor verdere hulp kan de inwoner terecht bij de Stadsbank welke helpt bij het wegwerken van de schulden.

Voor de lokale overheden heeft het voorstel ook voordelen, zo ligt er een lagere druk op de sociale woningbouw en worden er minder executieveilingen georganiseerd. Vaak slaan bij deze executieveilingen huisjesmelkers hun slag, dit is vaak een doorn in het oog van gemeenten.

Gepubliceerd op 22 februari 2010 om 15:00 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren