PvdA wilt mes in hypotheekrenteaftrek

Als het aan de PvdA ligt zal het CDA het mes moeten zetten in de hypotheekrenteaftrek, dit jaarlijks terugkomende belastingvoordeel bij het afsluiten van een hypotheek ligt weer onder vuur nu het kabinet miljarden moet bezuinigen.

Nu de PvdA akkoord is gegaan met de verhoging van de AOW-leeftijd is de partij van mening dat het nu aan de CDA is om het mes te zetten in de hypotheekrenteaftrek. Fractievoorzitter Hamer van de PvdA laat vandaag in het AD weten dat ook andere partijjen er aan moeten geloven en dat de "heilige huisjes eraan moeten (...) zeker voor de woningmarkt".

De PvdA vindt dat zeker in tijden van crisis de Nederlanders met hogere inkomens meer kunnen bijdragen c.q. afdragen aan de staat. Met betrekking tot de hypotheekrenteaftrek laat Hamer wel weten dat een gedeeltelijke afschaffing van de hypotheekrenteaftrek de woningmarkt niet teveel mag gaan schaden.

Naar aanleiding van diverse onderzoeken verwacht de overheid nog meer te kunnen bezuinigen, in totaal is er 35 miljard euro nodig.

Gepubliceerd op 26 oktober 2009 om 9:54 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren