Rabobank stopt samenwerking met Hypotheker

Wie voor een hypotheek langsgaat bij de Hypotheker zal niet meer worden doorverwezen naar de Rabobank, marktleider in de hypotheekmarkt.

De marktleider op het gebied van de verstrekking van hypotheken, de Rabobank, en de grootste tussenpersoon voor hypotheken, de Hypotheker stoppen de samenwerking. Dat is opmerkelijk want de Rabobank is een zeer populair en bekend merk, net als de Hypotheker.

Dat de Rabobank de samenwerking heeft stopgezet is duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten van de Hypotheker welke de uitleg van de Rabobank over de stopzetting van de samenwerking in het Algemeen Dagblad afdoet als "onzin" en dat de uitleg bestond uit "de meest idiote reden". De Rabobank heeft de samenwerking stopgezet omdat zowel de bank als de tussenpersoon "een langdurige financiële relatie met de klant willen opbouwen, hetgeen in de toekomst tot botsingen zou kunnen leiden".

Consumenten welke op zoek zijn naar een hypotheek en bij de Hypotheker langsgaan zullen dus niet meer bij de Rabobank uitkomen, een bank waar voorheen de meeste consumenten naar door werden verwezen. ING Bank profiteert hiervan en is nu veruit de grootste klant van de Hypotheker.

Gepubliceerd op 29 september 2009 om 20:13 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren