Rabobank: verstrekking hypotheken stagneert

Rabobank, marktleider in de hypotheek markt, presenteerde vandaag haar halfjaarcijfers. De nettowinst daalde met 18% naar 1,3 miljard euro en de groei in het aantal verstrekte hypotheken nam af.

Ondanks dat een lokale Rabobank medewerker uit Helmond eerder dit jaar nog verkondigde dat de kredietcrisis tussen de oren zit, blijkt de bank nu toch wel degelijk geraakt door de economische neergang. De nettowinst daalde met bijna 300 miljoen (18%) tot 1,32 miljard euro, grotendeels door voorzieningen om mogelijke verliezen te compenseren.

Het aantal verstrekte hypotheken stagneerde, de zogenaamde hypotheekproductie groeide minder snel dan voorheen. Ook zakelijke kredieten werden minder verstrekt dan voorheen. Het totaal aan kredieten voor consumenten, de kredietportefeuille private cliënten, nam toe met 7 miljard euro.

Rabobank blijft verder marktleider in de markt voor hypotheken, net als eind 2008 bediende de bank naar eigen zeggen 30% van de gehele markt. Haar marktaandeel op de spaarmarkt nam af, terwijl het marktaandeel in het het midden- en kleinbedrijf won.

Gepubliceerd op 26 augustus 2009 om 16:36 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren