Renteloze hypotheek voor directeur zorginstelling

Bestuursvoorzitter van Praet van zorginstelling Avelijn in Born heeft wel een erg genereuze regeling. De zorginsteling heeft hem een renteloze hypotheek verstrekt van 550.000 euro, ook hoeft tot 2013 niets te worden afgelost op deze hypotheek.

De bestuurder kreeg naast deze riante voorwaarden voor een hypotheek ook nog een salaris van 200.000 euro en een bonus voor goed functioneren van 13.000 euro. Ook een auto met een cataloguswaarde van 70.000 euro staat tot zijn beschikking.

Het salaris, de auto en bonus zijn nog gebruikelijk, de hypotheek is toch opvallend. Zo vindt ook de SP die deze bijzondere regeling naar buiten heeft gebracht en hier kamervragen over gaat stellen. Tweede Kamerlid Leijten van de SP heeft gevraagd om de regeling ongedaan te maken: "Deze regeling hoort (...) niet bij een zorginstelling".

De zorginstelling is zich verder van geen kwaad bewust en zien de hypotheek als beloning voor de resultaten uit het verleden. Ook al levert het de bestuurder een voordeel op van 100.000 euro is het voor de instelling interessant en zou de Belastingdienst dit soort regelingen toejuichen.

Gepubliceerd op 24 september 2009 om 16:29 uur door de redactie.

Reageren