SNS Bank biedt hypotheekklanten nieuw rentevoorstel

SNS Bank wil tienduizenden klanten en zichzelf behoeden voor financiële problemen. De extreem gunstige voorwaarden waaronder de klanten jaren geleden een hypotheek afsloten zijn aan het einde van hun looptijd.

SNS Bank biedt hypotheekklanten nieuw rentevoorstel
SNS Bank biedt hypotheekklanten nieuw rentevoorstel

SNS Bank heeft zijn hypotheekklanten met een tophypotheek benaderd met een nieuw renteaanbod van drie of vijf jaar. Vanwege de hoge leensom van deze hypotheken lijkt het onwaarschijnlijk dat ze onderdak zullen krijgen bij andere banken.

De bank heeft hypotheekbezitters aangeschreven van wie de rentevaste termijn binnenkort afloopt. Het gaat om klanten die vanaf 2004 een hypotheek afsloten tegen een rente van 3,5%. Als de hypotheekrente, zoals verwacht gaat stijgen, zullen de maandlasten flink toenemen. De bank heeft daarom besloten haar klanten tegemoet te komen met een nieuw aanbod. De klant kan de hypotheekrente nog een keer drie of vijf jaar laten vastzetten. De rente bedraagt hierbij respectievelijk 4,1% bij drie jaar, of 4,6% bij vijf jaar.

Verschillende deskundigen vragen zich af of het gaat om een verkoopstunt van SNS. Het is namelijk niet erg voor de hand liggend dat de hypotheekrente op korte termijn extreem gaat stijgen. Naar verwachting gebeurt dit pas over een jaar of drie, waardoor deze actie nu niet helemaal op zijn plaats lijkt.

Gepubliceerd op 24 november 2010 om 11:20 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren