Starters krijgen rentegarantie bij Florius

De hypotheekverstrekker Florius gaat een campagne starten onder de naam ‘Hypotheek it easy’. Deze campagne is gericht op starters waarbij de hypotheekverstrekker een Hypotheek Rentecertificaat aanbiedt.

Florius introduceert het Hypotheek Rentecertificaat
Florius introduceert het Hypotheek Rentecertificaat

Florius lanceert de campagne ‘Hypotheek it easy’, gericht op starters op de woningmarkt. Daarbij introduceert de hypotheekverstrekker het Hypotheek Rentecertificaat, met een rentegarantie van drie maanden, om zo de onzekerheid bij starters weg te nemen. Veel starters hebben namelijk moeite bij de zoektocht naar een betaalbare woning. Het Hypotheek Rentecertificaat is een document dat de aangeboden rente gedurende drie maanden aan de houder van het certificaat garandeert, ook als in die periode de hypotheekrente stijgt.

Joost Hembrecht, directeur van Florius: ‘De huidige offertes van hypotheekverstrekkers sluiten niet aan bij de beleving van starters op de woningmarkt. De sterk fluctuerende hypotheekrente is een bron van onzekerheid voor deze groep potentiële huiseigenaren, waardoor het zicht op het totale bedrag dat ze kunnen lenen, inclusief de maandlasten, vertroebelt. Florius vindt dat verstrekkers rekening moeten houden met de positie van de starter door voorafgaand aan de hypotheekofferte een rentetarief te garanderen.’

Daarom heeft Florius de campagne ‘Hypotheek it easy’ in het leven geroepen om starters wat meer houvast en gemoedsrust te geven. De campagne loopt via een Facebook pagina en via de website van Florius. De hypotheekverstrekker wil de starter handvatten geven bij het vergelijken van aanbieders. Ook is het voor veel mensen nog niet duidelijk wat ze afsluiten en waar ze op moeten letten. Op de Facebook pagina staan niet alleen tools voor het vinden van een nieuwe woning, maar ook tips bij het klussen en verhuizen.

Gepubliceerd op 12 september 2011 om 11:42 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren