Termijn omzetten hypotheek verlengd

Huizenbezitters die hun aflossingsvrije hypotheek willen omzetten kunnen dit nog doen tot 1 april 2013. Minister Stef Blok heeft vrijdag aan de Eerste Kamer laten weten de termijn voor het omzetten van de hypotheek te verlengen.

Woningbezitters krijgen meer tijd voor het omzetten van hun hypotheek
Woningbezitters krijgen meer tijd voor het omzetten van hun hypotheek

Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) geeft huizenbezitters meer tijd om hun bestaande aflossingsvrije hypotheek om te zetten naar een spaarhypotheek of beleggingshypotheek. Eerder werd besloten dat huizenbezitters nog tot en met 31 december hun aflossingsvrije hypotheek konden omzetten. Deze termijn is mede op aandringen van de Verenging Eigen Huis (VEH) verlengd.

De VEH heeft het voor elkaar gekregen de termijn voor het omzetten van de hypotheek te verlengen. De vereniging had hier op aangedrongen omdat de toeloop bij banken te groot was om alle aanvragen voor de deadline af te kunnen handelen. Ook zouden huizenbezitters zo geen eerlijke kans krijgen om binnen de oude regels (deadline van 31 december) een aflossingsvrije hypotheek om te zetten naar een spaarhypotheek. Woningbezitters die hun bestaande (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek willen omzetten in een (bank)spaar- of beleggingshypotheek kunnen dit nu tot 1 april volgend jaar doen.

Gepubliceerd op 10 december 2012 om 11:46 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren