"Enkel variabele hypotheekrente daalt sterk"

Uit onderzoek van MM (Mister Money) blijkt dat de variabele hypotheekrente flink is gedaald, dit in tegenstelling tot de rentes voor langere termijn. De hypotheekrente hiervoor daalde wel.

In het onderzoek zijn in totaal zestien hypotheekverstrekkers onderzocht en van deze zestien was er slechts één verstrekker welke de hypotheekrente voor een rentevast periode van 20 jaar verlaagde. De vergelijking van de rente was op basis van een spaar- en aflossingsvrije hypotheek met 75% executiewaarde

Het overgrote deel van de hypotheekverstrekkers hanteren een hogere hypotheekrente in vergelijking met begin 2009, ook voor een rentevast periode van 20 jaar. Bij de rentevast periode van 30 jaar zijn bij alle zestien verstrekkers de rentes gestegen. De rentevast periode van 10 jaar was wel bij veel verstrekkers gedaald qua rente.

Deze ontwikkeling heeft volgens MM te maken met de inflatieopslag. Deze inflatieopslag doordat verstrekkers verwachten dat de inflatie toeneemt, het inflatiecijfer ligt op 1,8 procent en de verwachting is dus dat deze zal stijgen.

Gepubliceerd op 20 mei 2009 om 16:44 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren