Veel Nederlanders betalen teveel hypotheekrente

Uit onderzoek van de Nationale Hypotheekbond onder meer dan 125.000 Nederlanders met een eigen woning, blijkt dat deze groep meer dan 340 miljoen euro teveel hypotheekrente betaald.

Nederlanders betalen massaal teveel voor hun hypotheek.
Nederlanders betalen massaal teveel voor hun hypotheek.

De Nationale Hypotheekbond heeft bij 125.000 Nederlanders de hypotheek bekekenen en dan vooral de hypotheekrente welke ze betalen. Zonder dat deze Nederlanders het weten betalen ze 340 miljoen euro teveel.

Gemiddeld zouden ze meer dan 500 euro per jaar kunnen besparen als ze de voorwaarden van hun hypotheek en waardestijging van hun woning beter monitoren. De Nationale Hypotheekbond komt met een speciale check, waarbij leden pro-actief geinformeerd worden. Uiteraard kunnen consumenten hiervoor ook prima binnenstappen bij een intermediair als AFAB of de eigen en/of plaatselijke bank welke momenteel al als hypotheekverstrekker optreedt.

Consumenten welke hun hypotheek hebben aangemeld bij de Nationale Hypotheekbond krijgen automatisch bericht als ze elders een lagere hypotheekrente kunnen verkrijgen of op een andere manier voordeliger afzijn voor hun bestaande hypotheek.

Gepubliceerd op 6 april 2010 om 9:27 uur door de redactie.

Reageren