Weinig malafide hypotheekadviseurs gemeld

De met veel bombarie aangekondigde zwarte lijst voor malafide adviseurs van hypotheken is nog amper gevuld. De Vereniging Eigen Huis (VEH) laat weten dat er slechts 'een handjevol' meldingen binnen zijn gekomen.

Het meldpunt van de VEH, wat twee weken open was, heeft slechts enkele meldingen gekregen van hypotheekadviseurs welke geen open kaart speelden als het over hun eigen beloningen gingen.  Deze beloningen, bestaande uit provisies voor het afsluiten van de hypotheek en andere zaken, moeten deze sinds april melden aan de consument.

De VEH had zelf al diverse signalen uit de markt ontvangen voordat het meldpunt openging, nu er echter maar weinig meldingen zijn binnengekomen lijkt het meldpunt geen succes, toch wilt een woordvoerder van de VEH het geen mislukking noemen gezien de huidige vakantieperiode.

Er zijn dus wel meldingen binnengekomen over adviseurs die bij het adviseren van een hypotheek niets over hun eigen beloningen hebben verteld. Deze meldingen worden serieus genomen en stukken worden opgevraagd bij de melder. Als een melding helemaal terecht is zal de VEH alle gegevens doorspelen aan de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Gepubliceerd op 5 augustus 2009 om 13:23 uur door de redactie.

Reageren