Kan ik als alleenstaande een hypotheek afsluiten?

De vraag 'Kan ik als alleenstaande een hypotheek afsluiten?' is beantwoord en ging over startershypotheek.

Of u een hypotheek kunt afsluiten is niet afhankelijk van uw het al dan niet hebben van een (vaste) relatie. Natuurlijk kunt u als alleenstaande een hypotheek afsluiten! De hoogte van de maximale hypotheek wordt bepaald door uw inkomen en de waarde van de woning waar het om gaat. Dus als u als alleenstaande voldoende inkomen heeft is er geen belemmering voor het afsluiten van een hypotheek.

Is uw inkomen niet voldoende om een woning helemaal zelf te financieren, dan biedt de startershypotheek wellicht uitkomst. Die is niet voor iedere alleenstaande beschikbaar, de startershypotheek draait vooral om jonge mensen die voor het eerst een woning aankopen en aan het begin staan van een veelbelovende carrière. In de startershypotheek is wel vaak ondersteuning van de ouders nodig. Bekende aanbieders van de startershypotheek zijn grootbanken als de Rabobank, ABN Amro Bank en ING Bank.

Ook als u een relatie heeft kan het verstandig zijn om alleen op uw eigen inkomen een hypotheek af te sluiten. Dat is veiliger: wanneer de relatie verbroken wordt, uw partner minder gaat werken of helemaal geen inkomen meer heeft, komt u dan in ieder geval niet voor de situatie te staan dat de maandlasten te zwaar worden ten opzichte van uw inkomen.

s