30% Belgen heroverweegt hypotheek

Uit onderzoek van Livios blijkt dat 30% van de huiseigenaren in België hun huidige hypotheek wilt hierzien en hier een daadwerkelijke aanvraag voor doet bij de bank of dit overweegt.

Net als in Nederland wordt in België de hypotheek voor een langere periode vastgelegd. De hypotheek, die daar hypothecaire lening wordt genoemd, blijkt in tijden van financieel onzekere tijden een onderwerp van gesprek. Een meerderheid wilt dan ook een herziening van de hypotheek of overweegt dit aan te vragen bij hun bank.

Door het overwegen van de huidige hypotheek en het mogelijk oversluiten hiervan kan er bespaard worden op de maandlasten of op de looptijd. Livios, diegene welke het onderzoek uitvoerde, wijst op de kosten die een oversluiting van een hypotheek met zich meebrengen. Ook is een bank niet verplicht direct mee te werken aan een herziening van de huidige afspraken met betrekking tot de huidige hypotheek.

Op de vraag of men de hypotheek wilt herzien beantwoordde 13,2% dat dit reeds was gebeurd en slechts 31,5% beschouwde een herziening of heroverweging als "niet nuttig".

Gepubliceerd op 7 juli 2009 om 14:49 uur door de redactie.

Reageren