Stichting helpt bij zoektocht goedkoopste hypotheek

De Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMC) is naar aanleiding van de hoge hypotheekrentes in Nederland en het recente NMa rapport hierover een actie gestart om voor consumenten de goedkoopste hypotheek te helpen vinden.

Collectiviteit of druk moet lagere hypotheekrentes bewerkstelligen.
Collectiviteit of druk moet lagere hypotheekrentes bewerkstelligen.

De NMa maakte vandaag bekend dat de hypotheekrente niet middels prijsafspraken onnatuurlijk hoog is gehouden, de Stichting Meldpunt Collectief Onrecht staat hier versteld van en roept consumenten op om zich bij de stichting aan te melden. De stichting hoopt middels druk op de hypotheekverstrekkers betere voorwaarden los te krijgen.

De site van SMCO roept consumenten gelijk op om zich hiervoor aan te melden, maar stelt in de algemene voorwaarden ook dat ze geen partij zijn in de bemiddeling en ook geen AFM of andere vergunningen bezit. Er zouden zelfs al hypotheekverstrekkers zijn geweest welke lagere hypotheekrentes willen aanbieden aan consumenten welke via de SMCO zich bij hun melden.

Of consumenten daadwerkelijk kosten kunnen besparen via de SMCO is nog onduidelijk, op de site van de stichting staan geen hypotheekrentes. Aanmelden is echter kosteloos en de aanbiedingen welke SMCO doet verplicht een consumenten tot niets, zo vertellen de algemene voorwaarden.

Gepubliceerd op 30 mei 2011 om 19:45 uur door de redactie.

Reageren