Aanvraag hypotheek offerte flink gestegen

De verlaagde overdrachtsbelasting blijkt een flinke boost te geven aan het aantal aangevraagde hypotheekoffertes. Consumenten lijken dus gelijk de mogelijkheden te zijn gaan bekijken en vragen één of meerdere hypotheek offertes aan.

Lagere overdrachtsbelasting, meer aanvragen voor 'n hypotheek.
Lagere overdrachtsbelasting, meer aanvragen voor 'n hypotheek.

Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) ziet een flinke toename in het aantal aangevraagde offertes voor een hypotheek en wel direct na de verlaging van de overdrachtsbelasting, directeur van Basten van het HDN leidt hieruit af dat dit een direct en positief effect heeft op de hypotheekmarkt.  Het HDN faciliteert partijen als intermediairs, hypotheekverstrekkers, taxateurs en verzekeraars. In totaal loopt via het netwerk meer dan de helft van alle digitale communicatie in de hypotheekmarkt.

De week na de verlaagde overdrachtsbelastingen werden er bijna 3700 aanvragen geregistreerd, 35% meer ten opzichte van de week ervoor. Toen kwamen er ongeveer 2750 aanvragen binnen. De afgelopen week laat wederom een toename zijn, van 25%.

Voorlopig zal het aantal aanvragen blijven toenemen aldus het HDN welke zich baseert op geluiden uit de markt, zo zijn er steeds meer afspraken gemaakt bij consumenten om nieuwe, bestaande of 2e hypotheken te bespreken.

Gepubliceerd op 21 juli 2011 om 17:47 uur door de redactie.

Reageren