Consument Googelt vaker naar hypotheek

Sinds de beslissing van het kabinet om de overdrachtsbelasting te verlagen zoeken consumenten steeds vaker op de term ‘hypotheek’. Verder zijn de zoektermen ‘funda’ en ‘huis verkopen’ ook populaire zoektermen geworden.

Consument zoekt vaak op term 'hypotheek'
Consument zoekt vaak op term 'hypotheek'

Google publiceerde zaterdag een analyse waaruit blijkt dat consumenten massaal opzoek gaan naar een koopwoning. Daarbij scoorden ‘hypotheekrente’, als zoekterm in de lokale maandelijkse zoekopdrachten 673.000 keer. De consument wil daarnaast graag de hypotheekrente berekenen (+53%). De huizenmarktsite Funda kende een stijging van 17% en op de term ‘huis verkopen’ werd in de periode van 1 tot en met 6 juli maar liefst 66% meer gezocht. Ook de zoektermen ‘hypotheek’ (+ 37%) en ‘makelaar’ (+13%) stegen sterk.

Deze stijgingen kunnen er op duiden dat meer consumenten overwegen een huis te kopen of hun huis te verkopen. Mogelijk zijn zij in de veronderstelling dat het huis nu sneller verkocht kan worden. Eerder meldde het Economisch Bureau van ING dat de tijdelijke verlaging van de overdrachtsbelasting bestaande woningen aantrekkelijker maakt. Verder zou het een plus zijn voor de woningmarkt, maar de concurrentiepositie van nieuwbouw verslechteren.

Gepubliceerd op 11 juli 2011 om 14:55 uur door de redactie.

Reageren