Nieuwe eis voor hypotheek met NHG

Consumenten welke een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) willen afsluiten voor een nieuwe woning mogen vanaf 2010 alleen zaken doen met bouwbedrijven welke zijn aangesloten bij een garantiefonds.

Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie voor een nieuwbouwhuis in 2010 zal aan nieuwe eisen moeten voldoen. Zo zal de consument alleen zaken mogen doen met een bouwbedrijf welke is aangesloten bij een garantiefonds zoals Woningborg of Stichting Waarborgfonds Koopwoningen.

Lange tijd was het vrij gebruikelijk dat bouwbedrijven waren aangesloten bij een garantiefonds en dus een speciale verzekering, een insolventieverzekering, hadden. Om kosten te besparen zijn er steeds vaker bouwbedrijven die de consument geen zekerheid kunnen bieden omdat ze geen verzekering afsluiten welke een consument schadeloos stelt bij een faillissement.

Momenteel zijn er drie fondsen waar een bouwbedrijf terecht kan en enkele verzekeringsmaatschappijen. De NHG bekijkt welke van de fondsen en verzekeringsmaatschappijen in 2010 de afbouwgarantie mogen gaan afgeven.

Gepubliceerd op 7 december 2009 om 14:41 uur door de redactie.

Reageren